Blog

Martyna Chomacka, Masterchef

O realizacji marzeń słów kilka

Pisząc ten post, już wiecie, że lecę do Singapuru. Jestem w TOP 5 najlepiej gotujących kucharzy amatorów 7 edycji polskiego Masterchefa. Mało tego, byłam na tyle bezczelna, że wygrałam konkurencję decydującą o wyjeździe tego sezonu, mimo że podałam jedno danie mniej, niż powinnam. Wiedziałam, że będzie się działo po tym odcinku i tym razem jakoś nawet mnie to nie zaskoczyło i nie przeraziło.
Martyna Chomacka, Masterchef

MasterChef, odcinek #7 – sen grzybiarza

Przygaszone światła w kolorze fioletu, szklane gablotki, a w nich instalacje niczym lasu z Alicji w Krainie Czarów. Szczerze powiem, że dział zajmujący się scenografią w Masterchefie naprawdę się popisał. Te kompozycje były przepiękne!
Buddha Bowl, Martyna Chomacka

Buddha Bowl z łososiem teryaki

Buddha Bowl, stał się ostatnio modnym daniem i zaczęłam spotykać go w wielu restauracjach. W sumie nie ma co się dziwić. Tak naprawdę jest to nic innego, jak sałatka z różnych, świeżych lub delikatnie podsmażonych produktów, z ryżem i jakimś wyrazistym sosem. Zdrowe, lekkie, pożywne, kolorowe danie, przy którym od samego patrzenia robi się nam lepiej.