Warzywa są pieczone i długo karmelizowane, baza zupy poza wywarem jest zbudowana na mleku kokosowym i aby dopełnić jesiennego vibe'u, podaję ją z panierowaną kanią w sosie teryaki... SMAKOWY ODLOT.
Jestem nieregularna - nihil novi. To pewnie już zdążyliście zauważyć, ale pomyślałam, że należy się w tym wszystkim kilka słów wyjaśnienia. Dlaczego nie ma mnie tu częściej? Czemu czasem publikuję bardzo intensywnie, a później pojawia się przerwa? Co u mnie słychać? Co robię w chwilach, kiedy mnie nie ma w social mediach? Czego jeszcze o mnie nie wiecie?
Często przed wylotem na daleką wyprawę stresujemy się ogromem ilości rzeczy i spraw, które trzeba ogarnąć. Im bliżej terminu, tym stres jest większy...
Nadszedł moment chyba najbardziej wyczekiwanego przez Was posta! Poza MasterChefem nigdy nie miałam tyle pytań dotyczących jakiegoś wątku, co odnośnie posiadanych przeze mnie tatuaży.
Ogłoszenie dla osób mieszkańców Warszawy, Wrocławia i Łodzi! Mam specjalną niespodziankę dla tych, którzy korzystają z diety pudełkowej, albo planują wkrótce zacząć korzystać...
Gofry z mojego przepisu wychodzą idealnie chrupkie, ale leciutko miękkie w środku. Pachnące masłem, perfekcyjne jak z budki nad jeziorem, za czasów dzieciństwa.
Nie będzie wyolbrzymieniem napisanie, że dzisiejsze śniadanie robiłam więcej niż pół tysiąca razy w moim życiu. Mowa tu o moim legendarnym omleto - suflecie! Ma ogromną porcję białka i stworzony jest w duchu diety białkowo - tłuszczowej.
Kanapka Bahn Mi to idealna fuzja Wietnamu i europejskich wpływów. U mnie dzisiaj w wersji wege, z żółtym serem i boczniakami teryaki. Zaufajcie mi. Będzie pysznie!
Ja owsianki staram się jeść raczej na kolację, co przeczy wielu zasadom zdrowego żywienia oraz powielanym od lat stereotypom. Zaraz wytłumaczę Wam, dlaczego jest to znacznie lepsza opcja dla naszego ciała.
Dzisiejsza propozycja jest specyficzna. Na pierwszy rzut oka mało śniadaniowa, ale obiecuję, że pozory mylą! Wege Bowl jest idealnym śniadaniem na zabiegany dzień.